Vinkkejä myyjälle ja ostajalle

MYYNTIPAIKAN VARAAMINEN

Voit varata pöydän joko suoraan nettisivuiltamme tai käymällä paikan päällä. Pöytävuokra maksetaan varaushetkellä ja myyntitulojen tilitys tapahtuu lopettamista seuraavana pankkipäivänä suoraan pankkitilillesi. Rahan siirtyminen eri pankkien välillä voi viedä 2 pankkipäivää. HUOM! Otathan tilinumerosi mukaan, kun tulet tyhjentämään pöytää!

HINNOITTELU

SUN-kirpputorilla hinnoittelet myytävät tuotteet kätevästi viivakoodillisilla tarrahintalapuilla, joita voit hakea kirpputorilta pöydän varattuasi. Viivakoodi takaa, että myynti kohdistuu aina juuri Sinun asiakasnumerollesi. Ensimmäiseen pöytävuokraviikkoon sisältyy kaksi arkkia tarroja ja jokaiselle lisäviikolle saat maksutta yhden arkin lisää. Yhdessä arkissa on 30 tarraa. Voit halutessasi ostaa milloin tahansa lisää tarra-arkkeja kassalta 50 sentin arkkihintaan. Emme suosittele arkkien kopiointia, sillä viivakoodinlukijamme eivät välttämättä pysty lukemaan muualla tulostettuja koodeja kotitulostinten vaihtelevan tulostusjäljen vuoksi. Saat tarrojen mukana aina muistilistan, johon voit halutessasi kirjoittaa muistiin, mikä tuote Sinulla on milläkin numerolla myynnissä. Toisin kuin perinteisillä kirpputoreilla, hintalappuja ei kerätä pois tuotteista myyntihetkellä, vaan myyntiraportti tulostetaan kassalta, kun lopetat myyntijaksosi. Tällöin voit verrata raportin tuotenumeroita muistilistasi numeroihin ja näet, mitä olet myynyt.

HINNOITTELUPISTOOLI

Kirpputorilla käydessäsi voit lainata hinnoittelupistoolia, jolla hintalappu kannattaa ampua varsinkin liukaspintaisten materiaalien kokolappuun tai huomaamattomaan kohtaan esimerkiksi ulkosaumassa. Huomioithan, että varsinkin trikoovaatteisiin hintalappu kannattaa kiinnittää huomaamattomaan kohtaan, vaikkapa saumavaraan, jotta kankaaseen ei tule ikävää reikää. Hinnoittelupistooli on helppokäyttöinen ja saat sen lainaksi kassalta. Voit pyytää kassalta lainaksi myös kuvallisen, selkeän käyttöohjeen. Ethän vie pistoolia pois kirpputorilta, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus kiinnittää hintalaput hyvin! Kovapintaisissa tuotteissa, kuten kirjoissa ja CD-levyissä, tarra pysyy hyvin ja irtoaa yleensä siististi, mutta hintatarra kannattaa silti liimata paikkaan, jossa se vähiten häiritsee, kuten tuotteen alkuperäisen viivakoodin päälle tai kirjan takakanteen.

HÄLYTTIMET

Voit halutessasi kiinnittää myytäviin tuotteisiisi 10 sentin hintaisia tarrahälyttimiä ja 20 sentin hintaisia läpipainohälyttimiä.  Molempia saa ostaa kassalta.

PÖYDÄN TÄYTTÄMINEN

Myytävien tavaroiden tulee mahtua myyntipöydän kahdelle hyllylle ja yhdelle vaatetangolle. Ethän jätä tavaroita lattialle! Huolehdithan myös siitä, että omat tavarasi pysyvät omalla pöydälläsi. Näin kaikki löytävät helposti omansa, kun myyntiaika loppuu. Suosittelemme, ettet täytä pöytää liian kukkuroilleen: tavararöykkiöt eivät houkuttele ostajia. Tavaraa voi tuoda lisää sitä mukaa, kun kauppa käy.

Mikäli haluat myydä suuria tuotteita, esimerkiksi polkupyöriä tai huonekaluja, tuothan niistä myynti-ilmoituksen vessojen läheisyydessä olevalle ilmoitustaululle. Samalle ilmoitustaululle voit jättää myös ”Halutaan ostaa” -ilmoituksen! SUN-kirpputorilla on kovin rajallisesti tilaa suuremmille tavaroille, joten toivomme Sinun suosivan ensi-sijaisesti ilmoituskäytäntöä. Kysythän lattiapaikkojen hinnoista ja varaustilanteesta aina ennen suurten myytävien esineiden tuomista.

ALENNUSMYYNTI

Jos haluat laittaa tuotteitasi alennusmyyntiin, vaihdathan koko hintalapun! Pyydämme, ettet yliviivaa myytävien tuotteittesi hintoja tai korjaile niitä alkuperäiseen hintalappuun – näin vältämme myös ikävät, epärehelliset hinnanmuuttelut. Voit myös pyytää kassalta, että henkilökunta muuttaa kaikkien pöytäsi tuotteiden hinnan esimerkiksi 30 prosenttia alemmaksi. Tämä onnistuu kassajärjestelmässä, ja tällöin Sinun kannattaa kiinnittää pöytäsi reunaan näkyvä, esim. A4-kokoinen ilmoitus alennusmyynnistä! Huomioithan, että jos pyydät alennusprosentin asettamisen kassalta, sinun ei tarvitse vaihtaa hintalappuja, vaan viivakoodinlukija lukee alehinnan kassalla automaattisesti. Tarjoamme myös mahdollisuuden lainata kassalta laminoidun aleprosenttikyltin, jonka voit kiinnittää pöytääsi alennusmyynnin ajaksi. Voit aina kysyä neuvoa kassalta!

HINTALAPUTTOMAT TUOTTEET JA LÖYTÖPÖYTÄ

Emme valitettavasti voi myydä hinnattomia tuotteita. Hinnattomat ja hintalaputtomat tuotteet viedään löytöpöytään (pöytä nro 15 ensimmäisellä käytävällä). Käythän säännöllisesti tarkistamassa, onko omia tuotteitasi ajautunut löytöpöytään! Myös kirpputorilla ajelehtivat muut kodittomat tuotteet, esimerkiksi parittomat lapaset ja muut löytötavarat viedään samaan paikkaan. Jos huomaat omassa pöydässäsi toisten pöytien tuotteita, ilmoitathan niistä henkilökunnalle tai viethän tavarat joko omille paikoilleen tai löytöpöydälle. Lämmin kiitos yhteistyöstä! Se palvelee kaikkien myyjien etua.

LAPSILLE JA LAPSENMIELISILLE

Toivomme, että niin aikuiset kuin lapsetkin viihtyvät SUN-kirpputorilla! Olemme varanneet lapsille leikkipaikan ja lastenohjelmia kassan läheisyyteen. Muistathan, että lapset ovat aina vanhempiensa vastuulla! Pyydämme, että lasten kengät ja märät ulkovaatteet jätetään leikkialueen ulkopuolelle, jotta leikkipaikka pysyisi viihtyisänä perheen pienimmille. Annathan lapsesi leikkiä muiden pöytien myytävillä tavaroilla vasta maksettuasi ne. Valvothan pienen lapsesi puuhia ja turvallisuutta. Kiitos, että ilmoitat särkyneistä tavaroista aina kassalle. Leikkipaikan lelut ovat luonnollisesti lasten käytössä, ja kassalta voi pyytää lisää piirustuspaperia. Voit aina kääntyä henkilökunnan puoleen missä tahansa kysymyksissä!

Toivomme Sinulle ja perheellesi viihtyisiä kirpputorihetkiä!

HINNASTO

* viikkovuokra 37 €, lisävuorokaudet 5 €/vrk. Postituslistalaisten ja Facebook-fanien kannattaa seurata kohdennettuja tarjouksia ja kampanjoita!

* hintalappuarkit: 2 ilmaista arkkia ensimmäiselle viikolle, yksi ilmainen arkki kullekin lisäviikolle. Lisäarkit 50 senttiä/arkki.

* hälyttimet: tarra 10 senttiä/kpl, läpipainohälytin 20 senttiä/kpl

* muovikassi: 15 senttiä

lattiapaikat: hinnoitellaan erikseen, kun isojen tavaroiden alue avataan!

* kahvilahinnasto tulossa, kun kahvila avataan!